onsdag 30 januari 2019

29 Jan

Emmet fick starta först idag igen.
Gick mycket bättre att lämna flocken, de var borta en stund och pysslande med hönäten. Han var mer cool på ridbanan själv idag efter en stund kom Lady och Emir också. La mer fokus på circling game och sideways, korsa fler steg. Tryckte på lite knappar och han svarade bra. Hade lite svårt att stå still mellan varven. Vill gärna hålla koll på vad de andra gjorde. Men jag tyckte det var ett bra lekpass. Behövde inte leka för att få fokus och att han skulle lugna ner sig. Idag startade vi lugnt och vi kunde göra mer svåra övningar. Att han verkligen korsar bakbenen när han vänder upp och att jag kan lägga in sticken mycket utan att han blir spänd.

Lady var som en "walk in the park". Hon är rolig, man vet aldrig vad som väntar när vi ska köra igång. Men jag tror att hon har landat lite nu i de lakarna som har varit nya för henne. Då syftar jag på Sideways och Circling. Att det är ok när jag korrigerar. Tror Lady blir en "drama Queen " när hon ska utanför comfort zone och lära sig något nytt. Hon är väldigt extrovert överlag så blir lätt på den extroverta sidan även när hon blir rädd, slår över eller när det blir jobbigt och hon blir frustrerad. Men när hon väl förstår går allt jättefort och det blir en baggis.
Supernöjd idag. Tog det svåra varvet i circling game och till och med det gick lätt idag. Kunde be henne gå ut mer och inte vara så nära utan att hon gick i taket och det var i trav också =) Dessutom kunde hon stå still!! Har varit som att ha en kanin i koppel ibland men nu kunde hon stå längre stunder och verka tycka det var rätt behagligt! =)

Känns som båda har börjat landa nu. På torsdag åker Emiir och en ny kommer, vilken tajming ;) Men Isa finns kvar och hon är ledar stoet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar